28 December 2014

Banjir: Universiti jadual semula peperiksaan


Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) bersetuju memberi pertimbangan khas kepada pelajarnya yang terkandas di kampung akibat banjir daripada menduduki peperiksaan akhir bermula esok.

Timbalan Naib Canselor Akademik dan Antarabangsa UniMAP, Datuk Prof Dr Zul Azhar Zahid Jamal berkata tarikh peperiksaan akan dijadualkan semula selepas banjir pulih.

Pengurusan universiti membuat keputusan ini berikutan ramai pelajar UniMAP yang bercuti di kampung terutama di Pantai Timur masih terkandas akibat banjir, katanya dalam kenyataan di Kangar, hari ini.

"Pelajar yang terkandas dinasihatkan segera menghubungi Bilik Gerakan Banjir UniMAP di talian 04-9797777 untuk memberi butiran peribadi dan status semasa untuk dipanjangkan kepada Bahagian Akademik dan Pusat Pengajian masing-masing," katanya

Katanya selain Bilik Gerakan Banjir, pelajar juga boleh menghubungi Jabatan Keselamatan UniMAP di talian 04-979 8181/ 8571 atau Exco Kebajikan MPP (Hafizan) di talian 017-3329 655 untuk memaklumkan situasi mereka.

- Bernama

Laluan Kuantan-Karak LPT masih ditutup

 
Menurut kenyataan Anih Berhad, walaupun cuaca baik, namun pergerakan air masih laju dan berbahaya kepada semua jenis kenderaan.

"Pengguna disaran agar menangguhkan perjalanan kerana banyak laluan persekutuan turut dinaiki air.

"Bagaimanapun laluan Gombak-Bentong dibuka seperti biasa," menurut kenyataan itu.

Sebarang maklumat lanjut, pengguna lebuh raya berkenaan boleh merujuk kepada bilik gerakan banjir Jabatan Kerja Raya (JKR) atau tweeter @lpttrafik.

- Bernama

MUSIBAH LAGI. YA ALLAH, ENGKAU SELAMATKANLAH NEGARA KAMI


LAGI PESAWAT HILANG!!!

MISI KEMANUSIAAN MANGSA BANJIR