28 May 2013

Pemuda Pas mahu penjelasan Shamsul


Nik Abduh Nik Abdul Aziz
Nik Abduh Nik Abdul Aziz
SHAH ALAM -  Pemuda Pas mahu Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Md Akin tampil menjelaskan perkara sebenar berhubung kritikannya terhadap Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang baru-baru ini.

Timbalan ketuanya, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, penjelasan itu penting bagi menjernihkan keadaan di antara kedua-dua parti itu.

“Kita (Pemuda Pas) masih menunggu penjelasan daripada Shamsul. Saya sendiri pun dapat tahu mengenai perkara itu daripada akhbar sahaja, jadi kaedah terbaik beri peluang beliau jelaskan.

“Jadi saya harap Shamsul bagi respons mengenai perkara itu supaya tidak berlaku salah faham,” katanya, semalam.

Katanya, Pemuda Pas tidak akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung perkara itu selagi tidak mendengar penjelasan daripada Shamsul.

“Keadaan sekarang masih lagi kelam kabut, jadi saya tidak boleh komen dan mengeluarkan kenyataan. Kita biarkan reda dulu, dan tunggu penjelasan beliau,” katanya yang juga Ahli Parlimen Pasir Mas.

Shamsul Iskandar yang juga Ahli Parlimen Bukit Katil pada 24 Mei lalu dalam persidangan Kongres PKR ke-9 dilaporkan secara lantang mengkritik pimpinan Pas terutama Abdul Hadi atas tindakannya mengeluarkan watikah bertanding calon Pas hingga menyebabkan pertindihan calon.

Sehubungan itu, beberapa Pemuda Pas, antaranya Bendahari Pemuda, Khairil Nizam Khirudin bertindak ke depan dengan mengkritik dan membidas tindakan Shamsul itu yang disifatkannya sebagai cuba berlagak hero.

No comments: